Det nye D-mærke skaber øget digital sikkerhed

Det nye D-mærke skaber øget digital sikkerhed

 ·  Sikkerhed  ·  Video

D-mærket er Danmarks nye mærkningsordning til virksomheder for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Mærket blev lanceret i september 2021 og bag mærket står Industriens Fond i tæt samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVdanmark og forbrugerrådet Tænk.

Mærket er tiltænkt enhver type virksomhed – lige fra den mindre lokale virksomhed til den store IT-virksomhed. Kravene til mærkeordningen tilpasses nemlig den enkelte virksomhed.

De seneste år har interessen for ansvarlig dataanvendelse og it-sikkerhed været stødt stigende, og der opleves en større efterspørgsel efter digital ansvarlighed. Den online færden efterlader spor af data, som vi skal kunne regne med er i sikre hænder og behandles etisk. Men i dag er det vanskeligt at vide, om en virksomhed har en god it-sikkerhed og håndterer vores data på en ansvarlig og etisk måde – det skal D-mærket lave om på.

Hvilken betydning får D-mærket?

Den nye mærkningsordning har til formål at tydeliggøre, hvilke virksomheder der har fokus på din digitale tryghed ved at håndtere dine data sikkert og udvise digitalt ansvar.

D-mærket sætter barren højere end hvad lovgivningen og GDPR kræver, når det gælder behandlingen af data. På den måde bliver den nye mærkeordning et løft af sikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder, hvor de samtidigt kan benytte mærket som et positivt konkurrenceparameter til at differentiere sig. D-mærket vil tilføre forretningsværdi til virksomhederne og styrke deres omdømme indenfor it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. 

Hvordan kan vi hjælpe?

It-sikkerhed er et af vores kerneområder, hvor vi tilbyder virksomheder en gennemgang af sikkerhedsniveauet. Med et sikkerhedstjek afdækker vi, hvilket sikkerhedsmæssige styrker og svagheder din virksomhed har.

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde