Er din virksomheds sikkerhedsniveau tilstrækkelig?

Er din virksomheds sikkerhedsniveau tilstrækkelig?

 ·  Microsoft  ·  Sikkerhed

40% af danske små og mellemstore virksomheder har et utilstrækkeligt sikkerhedsniveau! Det konkluderer erhvervsstyrelsen i den årlige analyse ’Digital sikkerhed i danske SMV’er’.

Selvom man ofte kun hører om de hackerangreb, der rammer de store virksomheder, så rammes mange små og mellemstore virksomheder årligt af cyberangreb. Det er derfor meget foruroligende, at så mange SMV’er endnu ikke har styr på deres sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Din data er værdifuld

Analysen viser ligeledes, at en ud af fire SMV’er har ikke implementeret to af de helt grundlæggende digitale sikkerhedstiltag – nemlig opdatering af styresystemer og backup af data. Data er et af din virksomheds vigtigste aktiver så det er væsentligt, at du passer godt på din data med datasikring. Et cyberangreb handler ofte om at holde virksomhederne væk fra deres egen værdifulde data.

Hver 6. danske virksomhed været udsat for et cyberangreb

Situationen er alvorlig og bekymrende lyder det fra Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark. Ifølge en analyse Microsoft har foretaget blandt 200 danske SMV’er, har hver sjette danske virksomhed været udsat for et cyberangreb inden for de seneste 12 måneder.

Microsofts undersøgelse viser yderligere, at en ud af tre virksomheder selv vurder de ikke har den modstandsdygtighed og sikkerhedsforanstaltning, som de burde have for at modstå et angreb.

D-mærket skal hjælpe SMV’erne

Erhvervsstyrelsen vurder, at der er et akut behov for, at de danske SMV’er styrker deres digitale sikkerhed.
Her er det nye D-mærke et vigtigt værktøj, da det skal gøre arbejdet med digital ansvarlighed og dataetik mere overskueligt for virksomhederne.

Du kan læse mere om D-mærket og hvilken betydning det kan have for din virksomhed: https://www.itfe.dk/blog/det-nye-d-maerke-skaber-oget-digital-sikkerhed/

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde