Hvad er en Password manager og hvorfor du skal bruge en?

Hvad er en Password manager og hvorfor du skal bruge en?

 ·  Sikkerhed

 

Vi ved alle, at adgangskoder ikke er den perfekte sikkerhedsforanstaltning, især pga. de fleste menneskers adgangskoder er svage, nemme at bryde og giver meget lidt beskyttelse. Men er Password managers den rigtige løsning på problemet med adgangskoder?

Problemet med adgangskoder

Problemet med adgangskoder er, at i en tid med internettet skal dine adgangskoder skal være lange, komplekse og anderledes for hver eneste online-tjeneste. Problemet med komplekse adgangskoder er, at de skal indeholde en tilfældig blanding af tal og bogstaver. Det største problem er, at vores hjerner ikke er forbundet til at huske mange komplekse adgangskoder.

Hackere elsker adgangskoder, fordi de fleste adgangskoder er nemme at knække. Der er snesevis af måder for svindlere at lære din adgangskode og bruge den til at hacke din computer, stjæle dine data og begå identitetssvindel.

Adgangskoder virker ikke, fordi de fleste mennesker ikke har tid eller lyst til at ændre adgangskoder regelmæssigt. Desuden har mange mennesker svært ved at huske deres adgangskoder og på grund af dette vælge svage adgangskoder, der gør hackerenes arbejde nemmere.

Derfor har du brug for en Password manager.

Hvad er en Password manager?

En Password manager er en app, der genererer og gemmer dine login-oplysninger og adgangskoder til dine online-tjenester såsom shopping og sociale medier. Password ledere løse det alvorlige problem at huske lange og komplekse adgangskoder. De sparer tid, forbedrer sikkerheden og reducerer den reelle risiko for identitetstyveri.

Password managers løse problemet med at huske lange og komplekse adgangskoder.

En Password manager gemmer en adgangskode og hjælper dig også med at udskifte dine adgangskoder regelmæssigt.

Password managers løser de to store problemer med adgangskoder. Det første problem er, at mange mennesker har svært ved at lave komplekse og svære at gætte adgangskoder. De fleste Password managers generere lange og komplicerede adgangskoder, som gør det sværere at bryde dem.

Det andet problem er, at mange mennesker ikke ændrer adgangskoder regelmæssigt. Ændring af adgangskoder gør det sværere for hackere, fordi ældre adgangskoder er mere tilbøjelige til at være blevet lækket på et tidspunkt. Så ændring af adgangskoden gør hackerens job sværere, fordi han eller hun ikke kan stjæle og bruge dine gamle adgangskoder.

Hvorfor skal du bruge en Password manager?

Når du bruger adgangskoder, skal du bruge en Password manager, simpelthen fordi du er menneske.

De fleste mennesker, inkl. mig selv er nemlig for dovne og udisciplinerede til at ændre deres adgangskoder hurtigt nok til at besværliggøre hackerenes hverdag. Desuden er de fleste mennesker for dovne og fantasiløse til at skabe en kompliceret adgangskode. Du kender måske qwerty, sommer2020, Kodeord123 osv.

En adgangskodemanager; på den anden side, vil automatisk skabe lange og tilfældige-genererede adgangskoder. Det vil ikke stoppe alle hackere, men det vil gøre det betydeligt sværere at stjæle dine data.

De fleste skurke vil gå videre til et nyt offer, hvis de opdager din adgangskode er svært at knække. Lidt ligesom at låse sin dør derhjemme, med en god lås og have hasper på sine vinduer. Der er millioner af potentielle ofre derude; og de fleste kriminelle vil, ligesom tyveknægte, hellere søge efter nemme ofre, snarere end at gøre det hårde arbejde, der er nødvendige for at knække en stærk adgangskode.

 

Jeg har selv brugt Lastpass for de sidste 7 år, har det sparet mig for utrolig meget tid.  Og det bedste af det hele er at, det er gratis.

En adgangskodeadministrator er selvfølgelig kun ét sikkerhedslag.

Hvis du vil have høj sikkerhed, er adgangskodestyring blot en af flere sikkerhedsforanstaltninger, du bør bruge. Andre effektive sikkerhedsforanstaltninger omfatter MFA, kryptering, skærmlåse og almindelig gammeldags sund fornuft.

Et eksempel på sund fornuft er, ikke at dele data såsom adgangskoder, CPR -nummer eller kreditkortnumre på sociale medier eller e-mail. En anden fornuftig sikkerhedsforanstaltning er at bruge enheder med en stærk kryptering.

At stole på at en Password manager kan løse alle dine sikkerhedsproblemer er en fantastisk måde at blive hacket på. Hackere kan trænge ind i enhver app, herunder din Password manager.

En adgangskodeadministrator er et ekstra sikkerhedslag, ikke total sikkerhed. Du skal sikre dig, at din enhed ikke kompromitteres ved hjælp af antivirus- og antimalwareprogrammer, og sikre at de altid er opdaterede.

Fordelene ved en Password manager

  • En Password manager mindsker din risiko for at miste penge
  • En Password manager mindsker din risiko for identitetstyveri
  • De sparer dig tid ved automatisk at logge dig ind på websteder
  • Du sparer tid ved aldrig at skulle anmode om nulstilling af en adgangskode igen
  • De overvåger dine eksisterende adgangskoder og foreslår sikkerhedsforbedringer

Hvad er sikre adgangskoder?

En sikker eller stærk adgangskode er normalt lang og svær at gætte. Tilfældigt genereret adgangskoder er stærkest, fordi de er svære at gætte.

De stærkeste adgangskoder er dem, der ikke har noget at gøre med din person eller livsstil, som hvis du f.eks. bruger dine børns navn eller dit fodboldhold.

En hacker kunne gætte, at adgangskoden ved at undersøge dine sociale medier eller dine internetsøgninger. Adgangskoder der er nemme at gætte, inkludere dit eget navn, dine kærestes eller kæledyrs navn. Eller navnet på din skole og den dato du dimitterede fra den. H

Kortere adgangskoder til gengæld, er nemme for algoritmer at identificere. For at forklare, kan en algoritme identificere en adgangskode via rå computerkraft. Jo kortere adgangskoden er, jo lettere er det for algoritmen at gætte den. F.eks. Vil det tage en almindelige computer ca. 1 time at gætte koden “Rune1234”

Endelig er der ikke sådan noget som en sikker adgangskode. En beslutsom hacker med tilstrækkelige ressourcer vil kunne knække enhver adgangskode i sidste ende. Password managers løse dette problem ved konstant at ændre adgangskoder.

Er Password managers sikre?

En Password manager fungere på den måde, at du kan skal huske ét kodeord – hovednøglen om man vil. Det kodeord låser alle de andre kodeord op når du skal bruge dem.

Alle dine kodeord ligger i skyen med en stærk kryptering (AES-256 for at være præcis), og selve dekrypteringen af kodeordene foregår på din enhed og dit master kodeord forlader aldrig din enhed. Så selv hvis en hacker skulle få adgang til passwords manageren systemer, ville de ikke kunne læse eller bryde krypteringen på nogen af kodeordene.

Og hvis du derudover aktivere 2-faktor på Password manager, betyder det også at selv hvis de får fat i dit master kodeord, skal de også have fat på mobilenhed får at kunne få adgang.

Selvfølgelig er intet 100% sikkert, men ovenstående er i hvert fald væsentlig mere sikkert end dit nuværende kodeord, som du måske bruger på tværs af alle konti – ligesom 59% af befolkningen gør.

De 5 vigtigste funktioner i Password managers

  • Generering af stærke adgangskoder
  • Sikker lagring af adgangskoder
  • Automatisk udfyldning af adgangskoder for dig
  • Få adgang til dine adgangskoder på din smartphone
  • 2-faktor-godkendelse – Ekstra sikkerhed

Sådan vælger du en god Password manager

En god Password manager tilbyder flere stærke sikkerhedsfunktioner, som de fleste af os har brug for.

Den vigtigste Password manager funktion er den tilfældige password generator. Ændring af din adgangskode regelmæssigt er den bedste sikkerhedsforanstaltning de fleste af os kan tage.

En anden vigtig sikkerhedsfunktion er 2-faktor godkendelse. Totrinsgodkendelse er vigtig, fordi det tilføjer endnu et sikkerhedslag oven på dine adgangskoder. De bedste 2-faktorsystemer tvinger dig til at identificere dig selv regelmæssigt.

2-faktor identifikation og tilfældige password generatorer bekæmper en af de største trusler mod sikkerheden i dag: god gammeldags dovenskab. De fleste mennesker er for dovne til at følge gode sikkerhedsprocedurer såsom at ændre adgangskoder eller identificere sig selv.

Tilfældige password generatorer løse dette problem ved automatisk at ændre din adgangskode for dig og 2-faktor identifikation funktioner tvinger dig til at identificere dig selv regelmæssigt.

En god måde at tænke på to-faktor identifikation som en vagtpost, der udfordrer dig, når du forsøger at komme ind i et sikkert område. Vagterne beder dig identificere dig selv, ligesom to-faktor identifikation gør.

Ingen Password manager er idiotsikker, men Password managers kan opbevare dine kodeord mere sikkert end du selv kan.

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde