IT-kriminelle misbruger LinkedIn

IT-kriminelle misbruger LinkedIn

 ·  Sikkerhed

Er du interesseret i spændende karrieremuligheder og at holde forbindelsen til dit netværk af fagpersoner? Så har du formentligt også en LinkedIn-profil. I de senere år har LinkendIn styrket sin position som et professionelt netværk, hvor ikke mindst karriereorienterede mennesker har en profil, så de kan følge med i deres netværk – og ikke mindst: netværket kan følge den enkelte.  

Ikke mindst i forbindelse med rekruttering har LinkedIn slået sin position an, og bliver i dag brugt flittigt af både jobsøgende, virksomheder og rekrutteringsbureauer i jagten på ”the perfect match”. Og det er da smigrende at blive kontaktet direkte af en stor international virksomhed, som er interesseret i at ansætte lige præcis dig til en spændende stilling i udlandet med gode muligheder for både personlig og faglig udvikling.  

Men ikke alt, der skinner, er guld. 

Der kommer flere og flere historier om veluddannede mennesker, som er blevet kontaktet enten direkte via deres LinkedIn-profil eller via den e-mail, de har offentliggjort på deres profil.  

Henvendelserne kan være meget seriøse og med jobsamtaler via Skype med mennesker i jakkesæt. Afslutningsvist har de bare brug for dine personlige oplysninger og måske en udbetaling til bolig, billetter eller andre udgifter i forbindelse med din ankomst til virksomheden – og her stopper eventyret brat, for netop dette var fra begyndelsen formålet med henvendelsen fra de IT-kriminelle på LinkedIn.  

Inden du sender personlige oplysninger til nogen via nettet, bør du:  

  • Kontrollere om e-mailadressens domæne er præcis det samme, som det der bruges i virksomheden?  
  • Søge på de personer, som kontakter dig – hvad kommer der frem? Kombiner evt. søgningen med ”fraud” eller ”scam” og find ud af, om der er andre, som har erfaringer med de samme mennesker.   
  • Kontakt virksomheden via deres hovednummer og bed om at blive stillet om til den person, som har kontaktet dig. 
  • Læg generelt mærke til, om der er noget, der er mistænkeligt – er det realistisk, at de har brug for de informationer, de beder om? Er det realistisk, at du skal sende dem penge?   

Hvis alt er godt, så stort tillykke med dit nye arbejde – og ellers så godt, at du passer på dig selv! 

 

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde