Hvor lang tid kan du undvære dine data?

Hvor lang tid kan du undvære dine data?

 ·  Sikkerhed

Skulle alting gå galt med dit IT-system en dag, er det godt, at du har sikret dig en backup af alle dine data. Men er det godt nok?

Hos IT Forum Esbjerg oplever vi indimellem, at nogle af vores kunder tror, at hvis de har backup af deres data, så kan intet gå galt, for det hele kan jo genskabes. Det er for så vidt også rigtigt – det hele kan genskabes. Men kan det genskabes hurtigt nok til, at din virksomhed ikke lider i mellemtiden?

3 timer eller 3 dage?

Det er meget forskelligt, i hvilken situation man pludselig får brug for sin backup – er der tale om en enkelt fil, der er blevet slettet ved en fejl, eller er hele systemet gået ned, eksempelvis fordi et lyn slog ned i jeres lokale server? Så er det ikke bare et spørgsmål om, at en enkelt fil skal findes frem – hvilket kan være vanskeligt nok i sig selv – det er også et spørgsmål om, at du skal have anskaffet en ny server og andet hardware, som ikke overlevede mødet med naturens kræfter.

Når udstyret er leveret, skal serveren sættes op og konfigureres, inden indlæsningen af data kan begynde.

I dag, hvor de fleste virksomheders IT-systemer er komplekse og antallet af filer ofte tælles i millioner, skal tiden med at indlæse data heller ikke undervurderes. Ofte opbevares backupdata desuden på en anden fysisk placering af sikkerhedsmæssige årsager, men det kan udfordre genetableringstiden yderligere, når så store mængder data skal indlæses via en internetforbindelse.

Det er ikke usædvanligt, at det tager 3 dage eller mere at genetablere arbejdsmiljøer og servere, så alle medarbejdere er tilbage i deres kendte arbejdsmiljø. Og det er vel at mærke 3 dage, hvor alle arbejder på højtryk for at løse problemet.

3 dage kan være rigtig lang tid, hvis din virksomhed har kunder, som skal serviceres hver dag. Og det kan være dyrt i udgifter til medarbejdere, som ikke kan arbejde effektivt i perioden.

Hvordan kan du sikre dig?

Første skridt til at sikre, at din virksomhed overlever et stort datanedbrud, er at beregne, hvor længe du kan undvære virksomhedens data. Nogle virksomheder har kun begrænsede tab, hvis de skal undvære adgangen til data i en dag eller to, mens omkostningerne stiger voldsomt i andre virksomheder. En del mindre håndværksvirksomheder vil eksempelvis kunne fortsætte med langt de fleste arbejdsopgaver, selvom nogle arbejdsopgaver bliver løst mindre effektivt indtil systemet kører igen. Den samme tidsramme

kan have fatale konsekvenser på et revisionskontor – specielt hvis nedbruddet sker op til aflevering af regnskaber og indberetninger.

Derfor er det væsentligt at kigge på din konkrete virksomhed og med udgangspunkt i den fastsætte et acceptabelt Recovery Time Objective (RTO). Altså hvor lang tid kan I være nede, før omkostningerne til nedbruddet bliver omfattende? Hvor meget kan det betale sig for din virksomhed at investere i en RTO-plan?

Med udgangspunkt i din virksomheds RTO kan IT Forum Esbjerg eller jeres egen IT-afdeling begynde at regne på den løsning, der skal gøres klar – er det kun nødvendigt at have fundet en leverandør af hardware og specificeret jeres krav til nyt udstyr? Eller skal I have et spejl af virksomhedens IT-system placeret hos en ekstern udbyder, så I på få minutter kan skifte fra det ene netværk til det andet og derfra fortsætte arbejdet?

IT Forum Esbjerg kan hjælpe jer med at få etableret det rette løsning, så I ikke bare har en backup, men at den også er testet – både i forhold til indhold og tilgængelighed og i forhold til den tidsramme, der er acceptabel i din virksomhed.

Book et møde med en af vores specialister i IT-sikkerhed og hør mere om mulighederne for at sikre jeres data.

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde