Hvor mange penge er dine data værd?

Hvor mange penge er dine data værd?

 ·  Sikkerhed

Det er et spørgsmål, som mange black hat crackers stiller sig selv i disse år. For det er væsentligt nemmere og mindre risikabelt at kidnappe dine data end dine børn – men villigheden til at betale er stadig enorm, og det gør ransomware til big business.

Begrebet ransomware betyder frit oversat ”løsepenge-programmer”, og er en af de mest aggressive former for cyberware-kriminalitet i disse år.

Der findes ikke mange virksomheder, som kan fortsætte driften, hvis de mister alle data. Dataene kan muligvis ikke give værdi til andre, men for dig og din forretning, kan de være næsten uvurderlige. Det har internettets mafia-organisationer fundet ud af. For dem er det cool business, når de får placeret ransomware på din computer og efterfølgende krypterer alt indhold, så det er utilgængeligt indtil du betaler.

Det koster typisk omkring 60.000 kr. at få sine data igen. Det er så mange penge, at det er en attraktiv og lukrativ forretning for de kriminelle, så lidt at langt de fleste virksomheder kan og vil betale. Europol betegner i øjeblikket ransomware som en af internettets største trusler, og det vokser stadig. Alene i Danmark har der i år været mere end 150.000 angreb, og inden året er omme, forventes det, at antallet af angreb runder 300.000.

300.000. Det svarer omtrent til, at alle de virksomheder, der er i Danmark, bliver angrebet en gang hver. Heldigvis lykkedes det ikke de kriminelle hver gang, men at være ikke at beskytte sig, er som at gå fra din bil på en offentlig parkeringsplads med tændingsnøglen i. Det er ikke sikkert, at den bliver stjålet, men det er risikabel adfærd – grænsende til det dumme.

60.000 kr. er måske et irriterende men dog overskueligt beløb at betale for at få dine data igen, men hvor mange gange? Når du handler med internettets mafiosoer, er der ingen garanti for god forretningsskik, så selv om du betaler, er der ingen garanti for, at du får dine data igen, ligesom du ikke kan være sikker på, at dine data ikke fortsat er inficeret med ransomeware, så de hurtigt kan slå til igen. De kan også have kopieret alle dine data og bruge dem til andre skadelige formål.

De IT-kriminelle går ligesom de fleste andre kriminelle efter de nemme løsninger, så hvis du sørger for at gøre det svært – eksempelvis med IT Forum Esbjergs antivirus-løsninger og tilhørende overvågning, behøver du ikke at ligge vågen om natten og tænke på, hvem der nu har adgang til dine data.

Kontakt os, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan vi kan sikre din virksomheds data. 

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde