Nye Microsoft 365 priser og licensafregninger

Nye Microsoft 365 priser og licensafregninger

 ·  Microsoft  ·  Microsoft 365

 

Nu stiger priserne!

Efter næsten 10 år uden prisstigninger hæver Microsoft nu priserne på deres 365 licenser.

Alt efter hvilken licenstype man har, stiger priserne 10-25%. Den licenstype som de fleste har; Microsoft 365 Business Premium stiger med 10%, hvorimod den lille Business Basic (indeholder kun Office online) stiger med 20%. TIl gengæld stiger postkasselicensen (kaldet P1) ikke – den indeholder også kun en mailboks.
Den dyre Microsoft Office E3 stiger med 15%, og den licens giver i forvejen ikke så meget mening medmindre man er over 300 ansatte. Så her kan man måske med fordel nedgradere.

Måske endnu mere vigtigt ændres licensafregningen til årlige afregninger, og ens licensperiode bliver fastlåst 1 år ad gangen. I den periode kan man kun opjustere og opgradere licenser, og kun ved licensperiodens “fødselsdag” kan licenserne nedjusteres.

Der kan dog vælges månedlig licensjustering, men det betyder en yderligere prisstigning på 20% oveni licensprisen. Derfor giver det ikke rigtigt mening, medmindre man har mange sæsonansatte.

Hvad betyder det for jer?

Det betyder 2 ting her og nu.

Inden de nye ændringer træder i kraft, skal I gennemgå jeres licenser og være sikker på at der ikke ligger ubrugte licenser eller licenser på medarbejdere som ikke længere er ansat. Det kan også være at nogle licenser kan nedgraderes, f.eks. fra E3 til Business Premium.

Derudover er det god idé at skifte til den årlige licenspris lige inden priserne stiger. På den måde undgår man alle prisstigningen helt indtil næste år. Derefter kan man ikke undgå dem.

Begge dele kan vi selvfølgelig hjælpe jer med – I kan booke et licenstjek lige her hvor vi hjælper jer med at sikre I har den helt rigtige løsning.

OBS. Hvis I ingenting gør, overgår til månedlig afregning og nye licenspriser pr. 1/3 og altså en samlet prisstigning på 32-50%

BOOK LICENSGENNEMGANG

 

Vi har lavet en kort grafisk opsummering herunder som forklarer hvad I skal gøre og hvad det betyder

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde