Red krypterede eller slettede data ved at udnytte Microsofts funktioner bedre

Red krypterede eller slettede data ved at udnytte Microsofts funktioner bedre

 ·  IT Forum Esbjerg  ·  Microsoft  ·  Sikkerhed

Viden om hacking og gendannelse af din virksomheds data er en nødvendighed, når IT er en del af din arbejdsdag, da mange virksomheder er ofre for angreb. Og hov, alle kan komme til at slette dokumenter, der ikke skulle være slettet.

I de tilfælde hvor dine data på den ene eller anden måde mistes, kan du dog snildt redde dem med en simpel løsning, der kun kræver, at du udnytter en af Microsofts mange snilde funktioner bedre.

 

Et angreb eller fumlefingre?

En af de ubehageligheder, dine data kan møde, er et ransomware-angreb. Der er mange begreber inden for hacking, hvor ransomware blot er en i rækken. Krypterede data og opkrævede løsesummer er en hackers formål med at udsætte virksomheder for et ransomware-angreb. Pludselig vil du ikke længere kunne læse data og endnu mere frustrerende er det, når du skal betale for at få adgang til dine egne filer.

Det kan dog også være din – eller andres skyld – at du mister data, men du kan nu også værne dig mod fumlefingre, og det foregår faktisk på samme måde, som du redder krypterede data. 

 

Der er hjælp at hente, hvis du mister data

Microsofts OneDrive-funktion, der kan tage kampen op mod ransomware-angreb og mistede data, kaldes ’Files Restore’ (filgendannelse).

Vi kalder det for den digital tidsmaskine, da det er muligt at synkronisere tilbage i tiden. Det har den fordel, at du kan gendanne op til 30 dage gamle krypterede og slettede data.

 

Sådan gendanner du mistede data

Microsoft har udformet en overskuelig guide til, hvordan du genopretter dine data.

  1. Du logger på OneDrive og vælger Indstillinger > Gendan dit OneDrive
  2. Her kan du vælge tidspunkt og klokkeslæt, hvorfra du vil have gendannet dine data
  3. Vælger du ”Brugerdefineret dato og klokkeslæt”, dukker der et dagligt aktivitetsskema op, som viser dig rækken af aktiviteter de seneste 30 dage. Du kan endvidere lynhurtigt spotte, hvornår noget mistænkeligt har fundet sted.
  4. Når du har valgt tidspunktet for din gendannelse, klikker du til sidst på Gendan-knappen.

 

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke. Spørgsmålet om, hvordan du genskaber din virksomheds data, er besvaret, og mistede data – uanfægtet af hvordan de er mistet – er nu fortid.

 

 

Tilbage
 

Vil du vide mere?

Første skridt på vejen til en IT-løsning, der fungerer hver eneste dag, er et godt møde.
Lad os mødes og tale om jeres behov og udfordringer, så finder vi den rette løsning til jer.

book møde